Sarajevo slavilo protiv Krupe

Marinović na pressu bio kratak i jasan, a Stojnić je imao šta da kaže

Endin Čaušević, foto: Esmer Oštraković

Fudbaleri Sarajeva danas su u gostima pobijedili Krupu sa 4:2 i plasirali se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je već nakon prvog dijela sve riješio jer su imali prednost od 3:0. Krupa je u nastavku meča zaigrala nešto bolje i uspjela doći do dva gola, a na kraju je rezultat bio 2:4.

Nakon meča održana je i press konferencija na kojoj su se obratili treneri oba tima Vinko Marinović i Velimir Stojnić.

"Mi smo došli ovdje s tom idejom da odigramo što bolje možemo i plasiramo se dalje. To smo ostvarili i ovom prilikom čestitam igračima", kratko je rekao Marinović.

S druge strane Stojnić je imao šta da kaže nakon utakmice, te je posebno pohvalio današnjeg protivnika.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Čestitam igračima Sarajeva na zasluženoj pobjedi i plasmanu dalje. Sarajevo je pokazalo u ovoj utakmici da su dvije stepenice kvalitetniji u svakom segmentu od Krupe, ali ne samo od nas već i od većine klubova u Premijer ligi. To su potvrdili na terenu da su jedan od najjačih sastava".

"Autogol, korner, slobodan udarac su nekako okrenuli utakmicu za nas. To je trebalo zaustaviti i u drugom dijelu smo uspjeli. Prvo poluvrijeme je bilo 3:0 za Sarajevo, a drugo 2:1 za nas. Možemo djelimično biti zadovoljni s onim što su igrači pokazali. Čestitke Sarajevu na pobjedi, odlično vođenje ekipe i klub organizovan na najvišem nivou i zaslužuju svaku pohvalu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.