Rimljani slavili nakon preokreta sa 2:1

Odlične izmjene Fonsece: Roma gubila u Bernu, a onda je u igru ušao Edin Džeko

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome večeras su nakon preokreta pobijedili Young Boys sa 2:1 u okviru prvog kola grupne faze Evropske lige.

Paulo Fonseca odlučio je večeras odmoriti većinu prvotimaca, a to mu se nije isplatilo u prvom poluvremenu. Švicarski tim je odlično otvorio meč i uspio brzo doći do vodstva.

Naime, Cristante je u 14. minuti skrivio penal, a siguran s bijele tačke bio je Nsame koji je sjajno pogodio za 1:0.

Roma je u prvom poluvremenu pokušavala nekako da dođe do poravnanja, ali je bilo jasno da su dosta oslabljeni, te je Fonseca već na poluvremenu shvatio da mora nešto mijenjati.

Portugalski stručnjak je u 59. minuti odlučio na teren poslati Džeku, Mkhitaryana i Veretouta što se ekspresno isplatilo.

Roma je samo deset minuta kasnije poravnala na 1:1 kada je Džeko sjajno uposlio Brunu Peresa koji pogađa za poravnanje. Samo pet minuta kasnije gosti su došli do preokreta.

Ovaj put Mkhitaryan je bio asistent, a gol za preokret i pobjedu Rome postigao je Kumbulla koji je ljetos pojačao klub dolaskom iz Verone.

U istoj grupi večeras su u Sofiji igrali CSKA i Cluj, a gosti su slavili sa 0:2. Golove za Cluj postigli su Rondon i Deac koji su tako donijeli vrijedna tri boda Rumunima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zanimljivo je bilo i u grupi C gdje je Bayer Leverkusen na svom terenu deklasirao Nicu sa 6:2. Dva gola za domaće dao je Bellarabi, dok su po jedan dodali Amiri, Alario, Wirtz i Diaby. Za goste su golove dali Gouiri i Maurice.

U ovoj grupi snage su odmjerili još Hapoel Beer Sheva i Slavia Prag, a rezultat je bio 3:1 za domaći tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.