NIje pristao na prijedlog

Čelnici Barcelone tražili uslugu od Messija, a on ih hladno odbio

Endin Čaušević

Lionel Messi je ovog ljeta htio napustiti Barcelonu i nije tajna da je nezadovoljan u ovom klubu.

Messi je tražio raskid saradnje s katalonskim klubom kako bi mogao tražiti novi klub, ali mu Barcelona nije izašla u susret. Argentinac je ljut na čelnike kluba i smatra da oni trebaju otići, ali nakon što niko od njih nije dao otkaz poslije blamaže u Ligi prvaka odlučio je da on ide.

Međutim, jasno je bilo da niko ne može platiti Messija onoliko koliko klub traži i on je ostao u Barci. No, narednog ljeta će moći napustiti klub u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru jer mu ističe ugovor.

Koliko su nevjerovatni čelnici Barcelone najbolje pokazuje činjenica da su prije nekoliko dana zvali Messija na sastanak, a on je očekivao da će mu nuditi novi ugovor.

Ipak, od toga nije bilo ništa i oni su tražili od Messija da pristane na smanjenje plate zbog krize u kojem se našla Barcelona i poručili su mu da bi na taj način napravio veliku uslugu klubu. No, on je odmah poručio da to neće uraditi i nakon toga napustio je prostorije kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.