Procurio audio snimak: Šta su iz VAR sobe rekli Munueri prije nego što je dosudio penal za Real?

Ne stišava se bura u Španiji

Procurio audio snimak: Šta su iz VAR sobe rekli Munueri prije nego što je dosudio penal za Real?

Endin Čaušević

Real Madrid je za vikend slavio u gostima protiv ljutog rivala Barcelone sa 3:1.

Kraljevski klub je uspio da dođe do važne pobjede i prekine seriju loših rezultata, ali meč je obilježio ponovo glavni sudija Martinez Munuera.

Munuera se našao na meti kritika zbog penala kojeg je dosudio za Real Madrid sredinom drugog dijela. On je pokazao na bijelu tačku jer je smatrao da je Lenglet faulirao Ramosa, ali mnogi nisu saglasni s tom odlukom.

Glavni sudija je odlučio da pogleda VAR snimak ove situacije i potom je dosudio penal iako iz Barcelone smatraju da je Ramos faulirao prije toga Lengleta i da penala uopšte nije bilo.

Također, španski mediji objavili su danas da je procurio audio snimak oko odluke Munuerinih pomoćnika iz VAR sobe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

VAR asistent utakmice bio je Jose Maria Sanchez Martinez koji je jasno rekao Munueri da ne svira penal jer nema dovoljno elemenata za takvu odluku. No, on je potom odlučio sam da pogleda snimak i svira penal što je izazvalo nevjerovatan bijes u taboru Barcelone.

Također, i jedan od pomoćnih sudija na terenu rekao je Munueri da je to bio faul Ramosa, a ne Lengleta, ali se glavni sudija oglušio na sve to.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
Penal cist ko suza lopta dolazi do ramosa ide na lotu ovaj ga vuce ne znam sta je sporno a te sudije koje su mu govorile da nema elemenata za penal jesul slijepi ja nekontam sta je penal ako ono nije A iskreno mislim da su i jedna i druga ekipa za dobrog remonta nikad nisu losiji bili i jedni i drugi samo je realn malo zdraviji
6 8
madridista1981
misli ida je pametan evo sinoc utakmica Milan Roma toliko gresaka basme zanima hoce li se ista pisati nakon tri dana o toj utakmici i o sudiji ali ovaj Edin ne moze da podnese da real tare barcelonu vec nekoliko utakmica unazad pa samo se trudi da blati Ne mogu da shvatim kako ovako jedna stranica da dozvoli da ikako taj Edin ima pristup stranici i da on komentarise i da ubacuje bilo sta
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi