Ko ima najbolji napad, a ko najbolju odbranu u Premijer ligi?

Adnan Beganović

Sinoćnjim susretom Željezničara i Zrinjskog nastavljeno je takmičenje u elitnom rangu bh. fudbala, a samo još dva zaostala susreta su ostala da se odigraju kako bi svi klubovi imali isti broj odigranih mečeva.

Aktuelni bosanskohercegovački prvak FK Sarajevo odigrao je jedanaest utakmica i nalazi se na čelu tabele sa 29 bodova. Jedina je neporažena ekipa prvenstva, a sa 26 postignutih pogodaka izabranici Vinka Marinovića su i najefikasniji.

Slijedi ih u tom segmentu banjolučki Borac, koji sa 24 osvojena boda zauzima treće mjesto na tabeli. Izabranici Vlade Jagodića postigli su 25 pogodaka u 12 susreta. Velež je postigao 17, a trećeplasirani Željezničar 16, kao i Sloboda s tim što Plavi s Grbavice imaju utakmicu manje.

Sa samo šest postignutih pogodaka u 12 susreta Krupa je najneefikasnija ekipa prvenstva, a uz bok ekipi iz Krupe na Vrbasu je Olimpik koji je postigao 10 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, najbolju odbranu ima Željezničar. Izabranici Amara Osima u jedanaest odigranih mečeva primili su samo četiri pogotka. Sarajevo i Zrinjski su u dosadašnjem dijelu prvenstva primili po 10 pogodaka, dok su po dva više primili Borac i Široki Brijeg.

Mladost sa 26, te Olimpik sa 25 primljenih pogodaka su ekipe čije odbrane su najporoznije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti