Bez ikakvih komplikacija

Virgil van Dijk uspješno operisan

E. Škorić

Jedan od najboljih štopera na svijetu, Virgil van Dijk, uspješno je operisan.

Van Dijk je zadobio tešku povredu nakon sudara s golmanom Evertona Jordanom Pickfordom, pa je operisao prednje križne ligamente u Londonu. Liverpool je objavio kako je operacija protekla bez komplikacija.

Van Dijk sada započinje program rehabilitacije pod nadzorom klupskog medicinskog tima, a Liverpool nije objavio koliko će trajati cijela rehabilitacija, ali s obzirom na povredu, pretpostavlja se da će se Nizozemac vratiti tek za šest do osam mjeseci.

Veliki je to gubitak za Liverpool, ali Jurgen Klopp će pokušati u januaru dovođenjem novog štopera zadržati visoke ambicije i nade kluba da može da osvoji ponovo Premier ligu, ali i da bude prvak Evrope.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.