Sedmi meč Tuzla Cityja i Sarajeva, bez remija u dosadašnjih šest

Adnan Beganović

Jedan od derbija 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju će u Tuzli odigrati domaća Tuzla City i aktuelni prvak te lider premijerligaške karavane FK Sarajevo.

Biće to sedmi prvenstveni okršaj ove dvije ekipe, a u dosadašnjih šest uspješnije je Sarajevo. Bordo tim je slavio četiri puta, dok je Tuzla City upisao dvije pobjede uz ukupnu gol razliku 13:5 u korist aktuelnog lidera.

Prvi susret Sarajevo i Tuzla City odigrali su 15. septembra na Koševu, a golovima Hebibovića i Handžića slavilo je Sarajevo 2:0. Nekoliko mjeseci kasnije Sarajevo je slavilo u Tuzli i to sa ubjedljivih 3:0. Pogotke su za bordo tim postigli Velkoski, Stanojević i Ahmetović.

Prvu pobjedu Tuzla City je ostvario 11. maja 2019. u Tuzli. Slavila je domaća ekipa 1:0, a pogodak za pobjedu je postigao Hasanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I u narednom susretu ove dvije ekipe, odigranom 21. septembra Tuzla City je slavila rezultatom 2:1. Ubiparip i Crnkić su pogađali za Tuzla City, dok je Ahmetović pogodio za Sarajevo.

Najubjedljiviju pobjedu u međusobnim duelima upisalo je Sarajevo 22. februara ove godine kada je na Koševu slavilo 6:2, a u posljednjem meču ove dvije ekipe bordo tim je pogotkom Ahmetovića slavio s minimalnih 1:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.