Bašić pred FK Sarajevo: Utakmica istine za nas, želimo tri boda!

Derbi se igra na Tušnju u nedjelju

Bašić pred FK Sarajevo: Utakmica istine za nas, želimo tri boda!

S. Mlaćo

Veliki izazov nogometaše Tuzle City čeka u nedjelju.

Na Tušanj stiže lider i prvak FK Sarajevo. Tuzlaci u ovaj meč ulaze sa pobjedom u Krupi, dok je Sarajevo u srijedu u velikom derbiju remiziralo sa Željezničarom 1:1.

Tuzlaci vjeruju u svoje kvalitete.

“Sretno smo zbog pobjede u posljednjem kolu. Dvije utakmice smo pobijedili kako sam ja tu, te upisali jedan remi. Imamo problema sa povredama, ali i Sarajevo ima svoje probleme sa kartoniranim igračima“, priča trener Tuzlaka Nermin Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Govorio je i o FK Sarajevo.

“Kada spominjem Sarajevo, spominjem jedan sistem kompletnog kluba. To prati njihove rezultate, imaju strašan posjed lopte, sa sjajnim kreativcima i individualcima koji su na top nivou. Za nas je ovo utakmica istine. Odvest će nas negdje. Bitan je taj voljni momenat od prve minute, trebaju nam tri boda i želimo, moramo da slavimo. Moji momci su nakon Širokog Brijega bili na koljenima, pokazali su da su karakterni momci i ta slika mi je dala još veći motiv i volju. Ta slika mi je vodilja da napravimo nešto više. Znam da možemo, bez obzira na brojne probleme“, dodao je Bašić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582326118
IGRAJ BORDO BIJELI! Bit ce teska tekma ovi ce dati sve da nas pobjede ,odnosno da ne izgube?
7 1
Adohordas
Imam osjecaj ovo kolo da ce kiksati i Sarajevo i Zeljo
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi