Pep nakon derbija protiv Liverpoola

Guardiola: Svi u svijetu imaju po pet izmjena samo se mi pravimo nešto pametni

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su remizirali na svom terenu protiv Liverpoola (1:1) u derbiju osmog kola Premiershipa.

Liverpool je odlično počeo meč i stigao do prednosti u 13. minuti kada je gol iz penala postigao Salah. Ipak, City je ubrzo nakon toga poravnao na 1:1 preko Gabriela Jesusa što je bio konačan rezultat utakmice.

City je mogao do preokreta u finišu prvog poluvremena, ali Kevin De Bruyne nije uspio da pogodi iz penala.

Nakon utakmice Pep Guardiola je bio dosta nezadovoljan, a posebnu zamjerku imao je na činjenicu da klubovi u Premiershipu nemaju pravo na pet izmjena kao u ostatku Evrope. Poznato je da su klubovi u Engleskoj odlučili da su im dosta tri izmjene po meču.

"S Kloppm sam pričao o borbi za pet izmjena. Pogledajte engleski igrač Alexander-Arnold se povrijedio pred reprezentativne obaveze. U cijelom svijetu imate pet izmjena, ali samo ovdje mi mislimo da smo posebni. Ne možemo da zaštitimo igrače i to je katastrofa. Pričati ću s igračima, ali i ostalim trenerima da i mi imamo po pet izmjena", rekao je Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.