Derbi se igra večeras

Ko će se radovati pred odlazak na pauzu: Borac ili Željezničar?

Samir Mlaćo

Danas se igra posljednji meč 14. kola Premijer lige.             

Na Gradskom stadionu u Banja Luci Borac će ugostiti Željezničar. Banjalučani žele nastaviti sjajan niz igara na svom terenu, dok na drugoj strani Željezničar želi pobjedom približiti se najvećem rivalu i lideru FK Sarajevo.

Očekuje se otvoren meč u kojem će oba tima ići na tri boda.

“Pred nama je serija utakmica u kojima će se pokazati karakter ekipe. Sve dobro što smo uradili u dosadašnjem dijelu dolazi na ispit. Na muci se poznaju igrači i nadam se da će to moji igrači u narednim derbijima opravdati. Duel je ovo najboljeg domaćina i ekipa koja je poznata po granitnoj odbrani i na gostovanjima nema poraz duže od godinu dana. Biće zahtjevna utakmica, ali vjerujem da moja ekipa zna da odgovori zadacima. Imam uvažavenje prema rivalu i za nas će to biti izazov. Osim je najtrofejniji trener, teško primaju golove, ali mi ako želimo da ostanemo u vrhu moramo da pobjeđujemo. Odigrali smo tri loša poluvremena na gostovanjima i prema mojoj računivci imamo tri boda manje od očekivanog i zato želimo trijumf protiv velikog rivala, rekao je u najavi meča trener Borca Vlado Jagodić.

Željezničar kompletan putuje u Banja Luku, što sigurno može radovati Amara Osima.

Ova dva tima u Premijer ligi odigrala su 29 mečeva, a samo jedan meč i to na Grbavici završen je bez golova.

Što se tiče susreta u Banjoj Luci, odigrano ih je 14, a Borac je na svom terenu uspješniji. Deset puta su slavili Banjalučani, dok je Željezničar upisao četiri pobjede. Posljednji put Plavi su u Banjoj Luci u prvenstvenim okršajima slavili 19. novembra 2017. godine s minimalnih 1:0, a pobjedu im je donio Asim Zec.

Posljednji prvenstveni duel ove dvije ekipe odigran u Banjoj Luci pripao je Borcu, koji je slavio sa ubjedljivih 3:0. Kajkut, Mirić i Jovanović su pogađali mrežu Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su kladionice u pitanju, šanse oba tima su po kvotama podjednake.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.