Odlični fudbaler Bayerna

Suze nisu bile uzaludne: Kimmich operisan, poznato koliko će pauzirati

Admin Čaušević

Bayern je s 2:3 pobijedio Borussiju te potvrdio dominaciju u Bundesligi, ali i ostao bez jednog od ključnih igrača.

U finišu prvog poluvremena Joshua Kimmich je u suzama napustio teren, a jučer se ispostavilo da suze nisu bili uzaludne.

Naime, ovaj 25-godišnjak je jučer završio na operacionom stolu. Obavljen mu je potpuno uspješan zahvat na meniskusu desnog koljena i sada ga čeka pauza.

Iz Bayerna su potvrdili da Kimmicha čeka minimalno dva mjeseca pauze te se nadaju da će se odlični njemački reprezentativac na teren vratiti u januaru.

"Joshua će vjerovatno opet biti za nekoliko sedmica. Bit ćemo mu podrška tokom rehabilitacije koliko možemo", kazao je član Upravnog odbora, Hasan Salihamidžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.