Ne želi više da igra

Ruskinja odustala od tenisa, pa se slikala u toplesu i dobila gnusne komentare zbog svoje odluke

Endin Čaušević

Sofya Zhuk je bivša ruska teniserka koje je sa svega 15 godina uspjela da osvoji Wimbledon u juniorskoj konkurenciji.

Ovoj teniserki predviđala se velika karijera i u Rusiji su smatrali da je ona nasljednica Marije Šarapove. Međutim, Zhuk je sve šokirala nedavno kada je odlučila da odustane od teniske karijere.

Sofya je odlučila da preseli u Miami i posveti se karijeri modela. Očito je da joj u tome ide dosta dobro, te da joj tenis uopšte ne fali.

Ona je objavila i nekoliko fotografija u toplesu što se pojedinim fanovima nije svidjelo. Neki od komentara su je baš pogodili, te je odlučila da se oglasi.

"Ne znam kako ljudi ne shvataju da više ne želim biti u svijetu tenisa i da je ovo moj život. Mogu sretno da živim bez sporta i depresije u kojoj sam bila zbog tenisa", poručila je bivša ruska teniserka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.