Diaz dobio prednost

Luka Jović izgubio status drugog napadača Real Madrida

Edmir Škorić

Prema pisanju ugledne Marce, Luka Jović više nije ni druga napadačka opcija Real Madrida.

Real Madrid je s 4:1 poražen na Mestalli, a trener Zinedine Zidane je najprije s klupe ubacio Mariana Diaza u želji da se spasi poraza, a tek kasnije i Luku Jovića. Zbog toga Marca smatra da je srbijanski reprezentativac tek treća napadačka opcija nakon Karima Benzeme i spomenutog Diaza.

"U nedjelju je Mariano upisao prve minute u prvenstvu. U 14 provedenih minuta na Mestalli Diaz je pokazao želju da napravi razliku, izgledao je puno življe od Jovića. Tri puta je pucao, osvojio je tri puta kao i sve svoje duele", piše Marca.

Jović je doveden u ljeto 2019. godine za 60 miliona eura iz Eintracht Frankfurta, ali nikako nije uspio da se snađe, a u tekućoj sezoni je bez gola ili asistencije. Inače, ukupno je za Real u 32 meča dao dva gola uz dvije asistencije.

Zaista preskromno za napadača koji je plaćen 60 miliona eura i koji je oduševljavao igrama u Bundesligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.