Njegov grijeh je komentarisanje suđenja: Dudiću novčana kazna

Adnan Beganović

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je trenera Veleža Feđu Dudića novčanom kaznom od 500 KM zbog kako se navodi, prekršaja počinjenog nakon završetka utakmice 10. kola između Borca i Veleža.

Naime, Disciplinska komisija je na posljednjoj sjednici razmatrala prijavu podnesenu od Komiteta za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine protiv Feđe Dudića.

Grijeh trenera Veleža je taj što je nakon pomenutog meča bio nezadovoljan suđenjem te je javno izrekao svoje stavove, a u Odluci Disciplinske komisije navodi se sljedeće:

Trener FK Velež Mostar, Feđa Dudić, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 500,00 KM, na osnovu čl. 81. stav 3. tačka b) a u vezi sa čl. 35. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, zbog prekršaja počinjenog nakon završetka utakmice 10. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 2020/21, između FK Borac’Banja Luka - FK ‘Velež’ Mostar (2:0) odigrane dana 04.10.2020. godine u Banja Luci", navodi se na službenoj stranici Fudbalskog saveza BiH.

Podsjetimo, nakon ovog meča je istakao: "Određeno je i prije nego što smo došli. Znali smo prije nego što je počela utakmica kako će se završiti. Vratili smo se u 2002. kada se vani nije moglo doći do boda. I mi hoćemo nešto u Evropi".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.