I to je moguće

Tuzla City na meti Disciplinske komisije FSBiH zbog uvrijedljivog grafita

Adnan Beganović

Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine podnio je prijavu protiv Tuzla Cityja Disciplinskoj komisiji i to zbog uvrijedljivog grafita ispisanog na stadionu Tušanj.

Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovinepodnio je prijavu protiv Tuzla Cityja Disciplinskoj komisiji i to zbog uvrijedljivog grafita ipisanog na stadionu Tušanj.

Da je u Fudbalskom savezu sve moguće govore i današnje informacije da je Disciplinska komisija na osnovu prijave Komiteta za takmičenje zbog uvrijedljivog grafita, čiji sadržaj nije poznat, zatražila očitovanje od Tuzla Cityja.

"Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj dana 29.10.2020. godine, rješavajući po prijavi podnesenoj od Komiteta za takmičenje NS/FS BiH za pokretanje disciplinskog postupka protiv FK ‘Tuzla City’ Tuzla, a u vezi sa uvredljivim grafitom koji je ispisan na betonskom zidu – ogradi gornjeg dijela natkrivene sjeverne tribine, uočenim od strane delegata Frljić Ljubana na prvenstvenoj utakmici 11. kola m:telPremijer lige BiH, sezona 2020/21, između FK ’Tuzla City’ Tuzla - HŠK ‘Zrinjski’ Mostar (0:4) odigrane 16.10.2020. godine u Tuzli, na osnovu člana 110. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, ovim putem t r a ž i očitovanje Od FK ’Tuzla City’ Tuzla, na okolnosti upisane u izvještaj delegata sa utakmice 11. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 2020/21, između FK ’Tuzla City’ Tuzla - HŠK ‘Zrinjski’
Mostar (0:4) odigrane 16.10.2020. godine u Tuzli, odnosno očitovanje u vezi sa uvredljivim grafitom koji je ispisan na betonskom zidu – ogradi gornjeg dijela natkrivene
sjeverne tribine.

Imenovani klub je dužan po navedenoj prijavi dostaviti očitovanje do 13.11.2020.godine do 12.00 sati u NS/FS BiH, Sarajevo (Odjel za ligaška takmičenja/ natjecanja)". navodi se na službenoj stranici Fudbalskog saveza BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.