Legendarni Portugalac

Figo izabrao igrača koji mu najviše liči pa načinu igre

Admin Čaušević

Dok je nosio dresove Barcelone i Real Madrida Luis Figo je bio najbolji igrač svijeta, a 2000. godine je osvojio i Zlatnu loptu. 

Figo je dugo godina kako u klupskim tako i reprezentavnim utakmicama ordinirao po desnoj strani i zadavao glavobolje protivnicima.

U razgovoru za Marcu legendarni Portugalac je izabrao igrača koji mu najviše liči po načinu igre, a pomalo iznenađujuće odlučio se za Ousmanea Dembelea.

"Ako me pitate koji igrač najviše podsjeća na mene, reći ću da mi se mnogo sviđa Dembele. Nije imao sreći s povredama, ima enorman potencijal", rekao je Figo.

"Zatim postoji još nekih igrača kao što su Gnabry iz Bayerna, koji je veoma dobar. Igraju na krilu i sviđa mi se kako traže 'jedan na jedan' situacije. I Ansu Fati je počeo to raditi."

"Sviđaju mi se igrači koji vole da rizikuju i nemaju straha. To je važno za ekipe koji igraju s takvim igračima. Sviđa mi se i Portu iz Real Sociedada", dodao je legendarni Figo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.