Trebao bi igrati u narednim sedmicama

Pjaniću konačno svanulo u Barceloni

Admin Čaušević

Miralem Pjanić bi nakon povrataka s reprezentativnih obaveza trebao dobiti ulogu startera u Barceloni.

Naime, tokom utakmice Lige nacija između Španije i Švicarske povrijedio se Sergio Busquets, a današnji pregledi su pokazali da ga čeka nekoliko sedmica pauze.

Iskusni veznjak je istegao križne ligamente lijevog koljena i sutra ga čeka detaljniji pregled nakon kojeg će poznata tačno koliko će pauzirati.

Povrda Busquetsa znači da će Pjanić u narednim mečevima biti starter obzirom da Ronald Koeman na raspolaganju osim bh. fudbalera ima još Frenkieja De Jonga u veznom redu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić će kako sada stvari stoje definitivno biti starter u derbiju protiv Atletico Madrida te Dynamo Kieva u Ligi prvaka.

Povreda Busquetsa predstavlja problem za Ronalda Koemana koji je prošle sedmice na duži period ostao i bez Ansua Fatija.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.