Ne zanima ih šta traže Norvežani

Borussia Norvežanima: U Njemačkoj vrijede njemačka pravila

Edmir Škorić

Njemački klubovi žele da im se vrate igrači koji su trenutno u Norveškoj.

Nkaon što je jedan norveški reprezentativac zaražen koronavirusom, svi igrači su bili prisiljeni na desetodnevnu karantinu u skladu s pravilima zdravstvenih vlasti u Norveškoj.

Zbog toga je Norveška izgubila utakmicu Lige nacija protiv Rumunije jer nije mogla putovati u Bukurešt, a sve su prilike da će se isto desiti i pred gostovanje Austriji i Beču.

Norveški nogometni savez traži da igrači ispoštuju izolaciju, zbog čega će morati propustiti utakmice u svojim klubovima narednih dana. Borussia Dortmund nema namjeru da pusti svog najboljeg igrača Erlina Haalanda da ostane u izolaciji iako je negativan na koronavirus.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iz Borussije poručuju da se "u Njemačkoj poštuju njemačka pravila", čime odbijaju zahtjev iz Norveške da Haaland ostane u izolaciji.

Isti je slučaj i sa napadačem Leipziga Alexanderom Sorlothom, kao i golmanom Herthe Runeom Jarsteinom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.