Ne računa više na njih

Andrea Pirlo već otpisao dvojicu igrača i poručio im da idu u januaru iz kluba

Endin Čaušević

Andrea Prilo je ljetos preuzeo klupu Juventusa, ali nije htio previše da mijenja igrački kadar. 

Juventus je doveo nekoliko pojačanja, ali većina igrača je ostala u klubu. Pirlo je htio da vidi na koga može računati i čini se da mu je bilo dovoljno nekoliko mjeseci da to shvati.

Italijanski mediji pišu da je Pirlo već otpisao dvojicu fudbalera i da im je poručio da u januaru mogu tražiti novi klub jer sigurno neće dobiti ni približnu minutažu koju očekuju.

Naime, Pirlo je otpisao Federica Bernardeschija i Samija Khediru koji skoro da nisu ni igrali ove sezone. Odlaskom ovih igrača želi dodatno olakšati budžet za plate jer Bernardeschi zarađuje čak 4.5 miliona eura godišnje.

Khedira je već u pregovorima oko raskida ugovora i on će kao slobodan igrač napustiti Staru damu. S druge strane Juventus od prodaje Bernardeschija očekuje zaradu od oko 15 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.