Tradicija na strani Plemića

Borac na teškom ispitu: Ćosić ne ide u Mostar zbog suspenzije, Crnov raskida ugovor

Samir Mlaćo
Pred nogometašima Borca je jako važan ispit.

Banjalučani će u derbiju u subotu odmjeriti snage u Mostaru sa Zrinjskim.

Tradicija je na strani Zrinjskog, bar kad su u pitanju susreti Pod Bijelim Brijegom, ali u Borcu razmišljaju pozitivno.

“Znamo za skor u Mostaru ali se time ne opterećujemo. Kvalitetno smo radili i ovaj meč je borba za treće mjesto. Uvažavamo Zrinjski koji je podigao formu u tri meča su dali 7 golova. O njima ne treba trošiti riječi, jer mogu svakog da pobijede Imaju i oni svojih problema zbog Filipovića, ali spremamo se da odigramo kvalitetno. Nećemo ići samo da ne budemo poraženi već da pokušamo da osvojimo tri boda. Ako ponovimo pristup sa duela protiv Željezničara imamo se čemu nadati. Pauza je dobro došla eto Meleg je u sve boljoj formi i ko dobije šansu nadam se da će je iskoristiti“, optimista je šef struke Banjalučana Vlado Jagodić.

“Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja se bori za sami vrh kao i mi. Igraju dobro popravili su formu, tako da očekujem kvalitetan meč. Ako ponovimo pristup i zalaganje sa duela protiv Željezničara imamo se čemu nadati“, rekao je desni bek Borca Siniša Dujaković.

Borčev šef struke sutra neće moći računati na Stojana Vranješa, koji je pozitivan na virus korona, te na nedovoljno oporavljenog Marka Brtana. Takođe, u Mostar neće putovati suspendovani ni Đorđe Ćosić, te Ivan Crnov na kojeg u Borcu ne računaju u narednom periodu, te će sa njim biti sporazumno raskinut ugovor zbog loše forme.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.