Foto - EPA

Zadobio gotovo totalnu rupturu

Gerard Pique se poprilično kocka: Defanzivac Barcelone odbio operaciju iako mu je koljeno uništeno

M. Šljivak

Defanzivac Barcelone Gerard Pique odbio je operaciju na koljenu.

Iskusni štoper teško je povrijedio koljeno u meču sa Atleticom iz Madrida, a sada je odlučio i da se kocka sa oporavkom.

Odbio je Pique operaciju koju mu je doktor Ramon Cugat predložio i koja bi ga sa terena udaljila između šest i osam mjeseci. Odlučio se na konzervativne metode liječenja sa kojim bi na teren trebao za četiri mjeseca.

Ipak, ovakve metode su uvijek riskantne. Operacijom se koljeno stabilizuje i dovodi u red, no Pique je uvjeren da se i drugim metodama može oporaviti.

Piqueu je koljeno u potpunosti stradalo. Ruptura ligamenata je gotovo totalna i ovo je svakako hrabra odluka da ne ode na operaciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.