"Uvijek sam govorio da je Ronaldo najbolji, ali zbog Messija sam htio da završim svoju karijeru"

Boateng o vremenu u Barceloni

"Uvijek sam govorio da je Ronaldo najbolji, ali zbog Messija sam htio da završim svoju karijeru"

E. Čaušević

Kevin-Prince Boateng je u januaru 2019. godine stigao u Barcelonu na posudbu iz Sassuola što je bio šok za fudbalsku javnost.

Barcelona je dovela iskusnog napadača kao rezervu za Luisa Suareza, ali se Boateng nije baš proslavio u katalonskom klubu. Tu je proveo svega pola godine, te je bilo očekivano što Barcelona na kraju nije otkupila njegov ugovor.

Boateng je odigrao tek nekoliko mečeva za Barcelonu, ali je i pored toga poručio da je to bio jedan od ljepših perioda u njegovoj karijeri. Bila mu je čast što je bio dio takvog kluba i imao šansu da trenira s nekim od najboljih igrača svijeta.

No, očekivano je da je na njega najveći trag ostavio Messi zbog kojeg je čak "razmišljao" o završetku karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Treniranje s Messijem me ostavilo bez riječi. Uvijek sam govorio da je Cristiano Ronaldo najbolji na svijetu, ali Messi je nešto posebno. On nije normalan. Dok sam trenirao s njim osjećao sam se kao amater. Govorio sam sebi 'Gotovo je, prestat ću igrati fudbal'. On je baš spektakularan igrač", rekao je Boateng.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi