Foto - EPA

Rousaud najavljuje

Kandidat za predsjednika Barcelone spreman promijeniti ime stadiona u čast Lea Messija

Midhat Šljivak

Kandidat za novog predsjednika Barcelone Emili Rousaud spreman je da promijeni ime stadiona u čast Lionela Messija.

Messi je kompletnu karijeru proveo u Barceloni, apsolutna je ikona tima, a ako pobjedi na izborima za predsjednika Rousaud je spreman da Messija učini vječnim u ovom klubu i da stadionu Camp Nou doda njegovo ime.

"Bez obzira na to što mu ugovor ističe na kraju sezone on je živuća historija fudbala i Barcelone. Spreman sam predložiti odboru da se stadion u budućnosti zove Camp Nou Leo Messi", rekao je Rousaud.

Izbori za predsjednika Barcelone zakazani su za januar. Rousaud je najavio i da će u slučaju pobjede pokušati da zadrži Messija, ali i da vrati Neymara u klub.

Ipak, za to će biti potrebno da Neymar povuče tužbu za neisplaćene obaveze oko ugovora protiv kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.