Gerard Pique se poprilično kocka: Defanzivac Barcelone odbio operaciju iako mu je koljeno uništeno
Foto - EPA

Zadobio gotovo totalnu rupturu

Gerard Pique se poprilično kocka: Defanzivac Barcelone odbio operaciju iako mu je koljeno uništeno

M. Šljivak

Defanzivac Barcelone Gerard Pique odbio je operaciju na koljenu.

Iskusni štoper teško je povrijedio koljeno u meču sa Atleticom iz Madrida, a sada je odlučio i da se kocka sa oporavkom.

Odbio je Pique operaciju koju mu je doktor Ramon Cugat predložio i koja bi ga sa terena udaljila između šest i osam mjeseci. Odlučio se na konzervativne metode liječenja sa kojim bi na teren trebao za četiri mjeseca.

Ipak, ovakve metode su uvijek riskantne. Operacijom se koljeno stabilizuje i dovodi u red, no Pique je uvjeren da se i drugim metodama može oporaviti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Piqueu je koljeno u potpunosti stradalo. Ruptura ligamenata je gotovo totalna i ovo je svakako hrabra odluka da ne ode na operaciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Hahahah ako je ruptura znaci da je puklo, kako se to moze konzervativno lijeciti? Jedino akp je guster pa da mu naraste novi ligament. Ili vi prenosite lazne vijesti?
4 2
sport1
8 puta???? Sta je tebe mesar prvi puta operisao, pa ti poslije spasavali sta se spasiti moze. Sala na stranu nadam se da nikad nece doci do 9og puta. Samo polako. Sportski pozdrav
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi