Bundesliga

Šokantan poraz Borussije, Bayern nakon preokreta slavio u Stuttgartu

Edmir Škorić

U subotu su odigrane utakmice 9. kola njemačke Bundeslige.

U onom terminu od 15.30 sati odigrnao je šest susreta i izuzetno su bili efikasni. Najefikasniji je odigran u Berlinu gdje su Union i Eintracht Frankfurt remizirali sa 3:3.

U Stuttgartu je domaćin poveo protiv Bayerna, ali je njemački prvak na kraju slavio s 3:1 poslije preokreta. Domaćin je poveo golom Coulibalyja u 20. minuti, a u 39. minuti je VAR zbog prekršaja poništio gol Forsteru. Coman i Lewandowski te Costa u nastavku donose pobjedu Bavarcima.

Borussia je razočarala svoje navijače i u Dortmundu je poražena sa 2:1 od Koelna. Skhiri je postigao oba gola za Jarčeve, dok je rezervista Hazard u 74. postigao tek utješni gol za Milionere.

Leipzig se probio na drugo mjesto nakon 2:1 pobjede nad Arminijom Bielefeld. Angelino i Nkunku su bili strijelci za Leipzig, a Klos je postigao jedini pogodak za goste iz Bielefelda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.