Borussijino čudo od djeteta je sa 16 godina već milioner
Foto - EPA

Youssoufa Moukoko ima unosan ugovor

Borussijino čudo od djeteta je sa 16 godina već milioner

M. Šljivak

Youssoufa Moukoko postao je nedavno najmlađi debitant u historiji Bundeslige.

Sa 16 godina je ovaj veliki talenat Borussije iz Dortmunda debitovao za klub u meču protiv Herthe, te su na taj način nagrađenje njegove nevjerovatne igre u mladim kategorijama.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CD9l_VSBhOS/[/instagram]

Tamo je uvijek igrao protiv nekoliko godina starijih protivnika. Tu mu nije smetalo da zabije 141 gol u 88 utakmica, a to je naravno privuklo i pažnju velikih kompanija. 

[instagram]https://www.instagram.com/p/CBv2JI3Auex/[/instagram]

Posebno su se za njega otimali proizvođači sportske opreme. Nudili su mu svi ugovore, a porodica i mladi fudbaler su se na kraju morali da odluče s kim će potpisati ugovor i odluku su donijeli.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CCbYHaIj4QM/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Youssoufa Moukoko tako već ima milionski ugovor sa kompanijom Nike. On vrijedi 10 miliona eura, pa je tako taletnovani fudbaler postao milioner još u tinejdžerskim danima.

Vidjet ćemo kako će se razvijati njegova karijera. Očekuju se velike stvari od njega, no i ranije je bilo mladih nada koji su preko noći nestajale.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amer_sa90
Milion puta isti clanak koji moroni ?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi