Alaves slavio u Madridu

Neshvatljiv i potpuno neočekivan poraz Real Madrida

Edmir Škorić

Real Madrid je ponovo razočarao svoje navijače, pošto je u meču 11. kola španske La Lige poražen na svom terenu od Alavesa s 2:1.

Real je bio veliki favorit u duelu s Alavesom, ali momčad Zinedinea Zidanea u potpunosti je razočarala, pa upisala treći ligaški poraz i sada su na minus šest od vodećih timova, Atletico Madrida i Real Sociedada.

Loše je počeo meč po Real, jer su gosti već u petoj minuti stigli do vodstva. Dosuđen je penal nakon što je Nacha lopta pogodila u ruku, a Lucas Perez matirao Courtoisa za 1:0.

U 25. minuti Courtois spašava Real jer je odbranio Perezu zicer u situaciji jedan na jedan. Loše prvo poluvrijeme okončano je povredom Edena Hazarda.

U 49. minuti novi hladan tuš za domaće. Joselu je šutirao i pogodio, a Real nakon toga više nije smogao snage da se vrati. Uspio je Casemiro u 88. minuti da smanji na 2:1, ali to je bilo sve od Reala večeras. Mada, imao je Isco topovski udarac u 95. minuti, ali je pogodio samo prečku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uostalom, gosti su mogli i do još jednog gola, ali svakako su presretni ovim rezultatom i sada su osmi na tabeli s 13 bodova.

Realu slijede izazovi u Ligi prvaka, a onda teško gostovanje Sevilli. Madriđanima ove sezone definitivno ne ide...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.