Zasjedao Komitet za sudije i suđenje

Borac oštećen u Mostaru, Krupa u Bijeljini, Kaljanac na "hlađenju" do kraja prvog dijela sezone

Samir Mlaćo

Juče je održana sjednica Komiteta za sudije i suđenje na kojoj je analizirano dijelenje pravde na susretima protekla dva kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Članovi Komiteta za sudije i suđenje nakon višesatnog analiziranja spornih momenata zaključili su da je suđenje u protekla dva kola bilo na solidnom nivou, ali su uočili i nekoliko grešaka.

Odnosi se to između ostalog na susrete Zrinjskog i Borca, te Radnika i Krupe, a u oba meča glavni sudija je bio Haris Kaljanac.

SportSport.ba neslužbeno saznaje da je pomenuti sudija u oba meča napravio nekoliko grešaka na štetu Borca i Krupe. Naime, analizirajući sporne momente sa ovih mečeva utvđeno je da je pomenuti sudija propustio dosuditi penal za Borac nakon jednog duela Jove Lukića i Tomislava Barbarića, te da je u Bijeljini propustio pokazati dva crvena kartona domaćim igračima.

Zbog ovih grešaka Kaljanac će biti na "hlađenju" do početka drugog dijela sezone. U preostala tri kola prvog dijela Premijer lige nije delegiran.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.