Najveća žrtva derbija začelja: Zaradio četiri kopče, ostao bez dva zuba, ali i bez izvinjenja
FOTO: FK Krupa/privatni arhiv

Palić govorio za SportSport.ba

Najveća žrtva derbija začelja: Zaradio četiri kopče, ostao bez dva zuba, ali i bez izvinjenja

A. Čaušević

Utakmica Radnika i Krupe je bila istinski derbi začelja. Prva prvenstvena. Golovi, tenzije, drama, neizvjesnost, crveni karton. Sve je to posljedica velike važnosti susreta za oba meča.

Na kraju je u Bijeljini završeno 1:1. Krupa je vodila golom Nikole Dujakovića, a za izjednačenje je pogodio Vladimir Bradonjić u nastavku.

Jedan od glavnih aktera meča bio je i Kerim Palić, veznjak Krupe koji u svemu izvukao najdeblji kraj u jednoj vrlo čvrstoj te na momente previše agresivnoj i nervoznoj utakmici.

"Utakmica je bila od velikog značaja kako za nas tako i za njih. Veoma borbena utakmica sa puno prekršaja u kjoj smo mi stvorili više šnasi, ali na kraju nažalost nismo osvojili tri boda", kazao je Palić na početku razgovora za SportSport.ba

Palić je već na početku utakmice dobio posjekotinu ispod oka, a tokom utakmice je ostao i bez dva zuba. Složio se s konstatacijom da je utakmica bila agresivna.

"Naravno da je bila jedna agresivna igra zbog same važnosti utakmice jer ipak radilo o susretu između dvije ekipe odnosno dva konkurenta koji se bore za opstanak u ligi."

Kaže da se dobro osjeća. Izvinjenje od igrača još nije dobio.

"Dobro se osjećam imam četiri kopče na licu i nazalost sam ostao bez dva zuba al na kraju kada sve sagledam hvala Bogu moglo je biti i gore

"Nisu mi se izvinili, ali imam osjećaj da nije imao namjeru da me povrijedi nego u žaru borbe se to desilo."

Ovaj 23-godišnjak je vjerovatno ušao u noviju historiju Premijer lige jer su dvojica protivničkih igrača isključena nakon startova nad njim. Prvo Dejan Koraksić nakon šamara, a zatim i Nikola Popara poslije grubog starta.

Prokomentarisao je i situaciju iz drugog poluvremena kada se Koraksić ponio nesportski i ošamario igrača Krupe.

"Nakon duela našeg i njihovog igrača vidio sam da njihov igrač je nasrnuo na našeg igrača koji je ležao na zemlji prišao sam da smirim tenzije nakon čega me je igrač Radnika gurnuo u predjelu glave nakon čega je zbog ne sportskog ponašanja isti sankcionisan", govori Palić.

Da li je razočaran pristupom igrača Radnika i zbog povreda koje je zadobio?

"Normalno da mi je žao zbog povreda al ovo je sport sa puno kontakata tako da je za očekivati razne povrede."

Krupa je u finišu pogodila prvo stativu, a zatim i prečku. Ali nije uspjela do doći do tri boda.

"Naravno da imamo za čim zaliti zaslužili smo pobjedu, ali mi je drago da smo pokazali kvalitet. Želju i borbenost i time dokazali kako se treba boriti za svoj klub i ako ovako nastavimo opstanak neće doći u pitanje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Palić će zbog suspenzije propustiti meč s Borcem, a očekuje da već za vikend bude na terenu u meču protiv Slobode.

"Ako sve bude u redu i uz dozvolu doktora nadam se da cu konkurisati za utakmicu protiv Slobode", kazao je Palić za kraj razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

Haroni
Žao mi je momka, ali nek je i Krupi neko odgovorio na njihov način igre.
6 1
2323
Odmori u srijedu ionakk svi igraju dvojku..Jbg.malo Lukic..malo politika...malo direktiva..tako je to u ovoj PL..Borac ima sigurne bodove Krupu i MladostDK ...I onda se pitaju sto smo tu gdje smo....Napravite ligu od 10.klubova....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi