Sarajevo gostuje u Banjoj Luci

Marinović: Igramo protiv ekipe koja ima kvalitetne igrače i dosta iskustva u svojim redovima

Adnan Beganović

Derbi 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci će odigrati domaći Borac i aktuelni lider Sarajevo.

Sarajevo je i nakon 17 kola lider i jedina neporažena ekipa u prvenstvu i sasvim sigurno da u Banja Luku izabranici Vinka Marinovića putuju puni optimizma.

Šef stručnog štaba lidera premijerligaške karavane, Vinko Marinović, respektuje protivnika, no u isto vrijeme i vjeruje da ukoliko njegovi izabranici budu na nivou, da pozitivan rezultat neće izostati.

"Igramo protiv ekipe koja ima kvalitetne igrače i dosta iskustva u svojim redovima. Pogotovo dobro igraju na svom terenu", rekao je Marinović.

"Prva utakmica u Sarajevu bila je kvalitetna, tako da i u Banjoj Luci očekujem da odigramo kvalitetno. Moramo biti maksimalno skoncetrisani i taktički disciplinovani. Kao što sam rekao, Borac je kvalitetan, ali ukoliko budemo kvalitetni u fazi odbrane i konkretni u fazi napada, mislim da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", dodao je trener Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti