Osim upozorava: Igramo protiv ekipe koja je u dobroj formi

Adnan Beganović

Nakon velike pobjede u Mostaru nad Zrinjskim u prošlom kolu, Željezničar će u nedjelju snage odmjeriti sa Širokim Brijegom.

Plavi su u dobroj utakmici u srijedu uspjeli savladati Zrinjski, no već u nedjelju ih očekuje novi derbi. Na Grbavicu stiže uvijek neugodni Široki Brijeg, kojeg hvali i šef struke Željezničara Amar Osim.

"Ekipa koja je u dobroj formi i koja i kad ne igra nešto specijalno može izvući dobar rezultat što ne može svako. To je jako opasno po protivnika, već četiri-pet godina nisu izgubili na Grbavici u prvenstvenim utakmicama", rekao je Osim u najavi meča, pa dodao:

"Imaju sposbonosti individualne i kolektivne da svakom naude ako uđu u neki svoj ritam. Moramo se potruditi da igramo utakmicu u nekom našem ritmu, a kad kažem ritmu, ne mislim samo na fiziku nego i na stil igre i na neke druge stvari ili ćemo u suprotnom imati velike probleme."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.