Bekrić: Neću se brukati, ugovor mi nije bitan, igrat ću sve dok uživam!

Junak pobjede Željezničara u Mostaru govorio za SportSport.ba

Bekrić: Neću se brukati, ugovor mi nije bitan, igrat ću sve dok uživam! · Intervju

S. Mlaćo
“Mali će se zvati Samir“, pisalo je u objavi jednog navijača Željezničara nakon jučerašnje pobjede tima sa Grbavice u Mostaru protiv Zrinjskog 2:1.

Samir Bekrić je golom u 90. minuti donio Plavima tri velika boda. Bekrić je kao vino, protivnici nemaju rješenja da ga zaustave, a jučer je svojim ulaskom promijenio stanje na terenu i na kraju kao šlag na tortu stigao je i njegov pogodak, pobjedonosni.

Iskusni vezista tako je vratio nadu navijačima Željezničara da borba za prvaka nije gotova, te da Plavi imaju 'oružja' da se bore sa ljutim rivalom sa Koševa.

Jutro nakon utakmice Bekrić je govorio za SportSport.ba. Dotakao se i onih koji su kritikovali njegov povratak na Grbavicu, otkrio kako mu je Zrinjski spasio karijeru kada ga na Grbavici nisu željeli, ali i kazao da je čestitke jučer dobio čak i od navijača Sarajeva.

Samire, Zrinjski je savladan, definitivno je presudilo vaše sjajno drugo poluvrijeme.

“Teška utakmica protiv dobrog protivnika. Zrinjski je pokazao u prvom dijelu da je odlična ekipa, a mi smo igrali prvo poluvrijeme jako loše. Sreća je pa smo gubili samo 1:0. Vidjeli smo da je Zrinjski bio agresivniji, brži, jači... Mi smo drugo poluvrijeme morali biti puno bolji, jer prvo nismo igrali, bili smo prenervozni. Spustili smo loptu, bili pametniji nego u prvom dijelu. Zaigrali smo kako treba da igramo, te na kraju zasluženo savladali“, kazao je Bekrić na početku razgovora.

Svojim ulaskom promijenio je stanje na terenu. Ipak, ne želi sebe da ističe.

“Bez ekipe ne mogu ništa, svi smo zaslužni. Tu sam im da pomognem, rekao sam na početku kada sam dolazio da ću dati sve od sebe da pomognem klubu. Da ne vrijedim i da se ne osjećam dobro ne bih došao, vjerujte mi. Ne treba mi da se brukam. Ugovor mi nije bitan, igrat ću sve dok uživam, a sada uživam“.

Samir Bekrić se vratio u Željezničar, potpisao jednogodišnji ugovor

Bilo je skeptika po objavi da se vraćaš u Željezničar. Ono što je poznato jeste da su glavni 'krivci' za povratak bili Amar Osim i Jasmin Badžak.

“Svako ima pravo na svoje mišljenje. Bilo je skeptičnih, ali u manjini. Razumijem ih, neko dolazi sa 36. godina... Nikada nisam slušao takve, imam iskrene prijatelje, slušam srce, sebe i prave prijatelje. Vjerujem u sebe, u klub, dajem sve od sebe, opet ponavljam, da se ne osjećam dobro, ne bih bio tu. Ja sam cijeli život živio sportski da bi druže trajao. Ne živim sportski zadnjih mjesec, dva, tri... Da igraš u 36. godini moraš biti profi, mnogo sam se odricao u životu i borio, a sada mi se to vraća na najbolji mogući način“.

Iako važan pogodak i važna tri boda, isti nisi slavio. Pokazao si veliko poštovanje prema Zrinjskom. Šta je da kažemo pozadina svega toga?

“Velika zahvalnost ide Zrinjskom. U Željezničar sam se vratio 2016. godine kada sam bio na nekom vrhuncu i bio u godinama da napravim još jedan vrhunski inostrani angažman. Imao sam ponuda na stolu, nisam gledao novac, vratio sam se jer volim Želju i želio sam da pravimo neku lijepu priču. Na početku je sve bilo super, ali kasnije su me ljudi izradili i maltene ostavili na ulici. Imao sam ponudu iz Kine, ali nisam želio da idem jer je supruga bila u osmom mjesecu trudnoće. Šest mjeseci sam 'visio', bilo mi je ključno, jer bi to bio kraj karijere. Nisam želio da odem na taj način iz kluba kojeg volim i obožavam. Nisam ni spavao tih šest mjeseci. Davao sam sve od sebe, vrijedno trenirao i vjerovao da ću se vratiti na Grbavicu i pokazati da su pogriješili. Zrinjski je u tom trenutku bio jako korektan i spasio mi je karijeru. Doveli su me, dali mi podršku, doček je bio sjajan iako sam došao iz najvećeg rivala kada pogledamo ovih par sezona. Znali su da volim Željezničar i da je to moj klub, ali su bili korektni u klubu, navijači, svi... Iz tog razloga, te poštovanja prema svima njima nisam želio da slavim pogodak“.

Do kada planiraš igrati, iako se danas gotovo ništa ne može planirati?

“Nema pravila. Dobro se osjećam, nisam nikada bio povrijeđen, sve dok se dobro osjećam igrat ću. Ugovor mi nije bitan, nisam ni došao zbog toga, došao sam da osvajam trofeje. Nadam se da ću igrati još dugo. Vidim da šef ne može bez mene (osmijeh)“.

FK Željezničar odgovorio svojim

Nakon meča u Mostaru hit na društvenim mrežama je postala fotografija pod nazivom 'starci'. Na istoj su bili Bekrić, Štilić, Zec, Jamak i Alispahić.

“Nastala je spontano. Prije svega mogu reći da je ta slika mnogo skupa. To su veliki igrači, igrači koji su napravili velike stvari u karijeri i i svi trebamo biti sretni što igraju u našem klubu. Drago mi je da mi imamo dobru klapu i jako mi žao što navijači ne mogu na stadione. Da smo imali podršku sa tribina, uvjerljivo bismo bili prvi na tabeli“.

Priznaje da još nije stigao ni odgovoriti na sve čestitke. Kaže da su mu čestitali i navijači Sarajeva.

“Mnogo poruka... Na neke sam odgovorio, na neke ću tek odgovoriti. Čestitali su mi i navijači Zrinjskog, pa čak i Sarajeva. Hvala im svima, nadam se da će navijači što prije se vratiti na stadione“.

Dok igra, u međuvremenu se i školuje. Bez mrlje je u karijeri. Kulturan, vaspitan, uvijek spreman pomoći. 

“Nisam se odlučio šta ću raditi poslije karijere, ali ću biti u nogometu. Imam vremena, školujem se i završio sam B trenersku licencu. Zaista sve pohvale za prof. Talovića, Dogana, Alića i Jeleškovića. Oduševljen sam kako oni rade i imam još veću volju želju za napredovanjem. Drago mi je što postoji jedan takav centar u BiH da mladi ljudi, bivši igrači i ko želi da se edukuje i napreduje, te da naša djeca imaju sve uslove i dobre trenere za napredovanje“.

Željezničar je pokazao da se neće lako predati u borbi za prvaka. Sarajevo je jučer gubilo od Radnika, ali u nevjerovatnom preokretu slavilo pobjedu. Sigurno ste pratili taj meč u povratku iz Mostara?

“Nisam taj koji prati i gleda druge. Osluškivali smo rezultat, ali mi moramo gledati samo sebe. Ako mi budemo pravi, neće biti problema na kraju. Sarajevo će imati padova, sinoć su slavili sretno, ali to je fudbal“.

Za vas sada slijedi Široki Brijeg, pa Krupa.

“Jako je loš osjećaj igrati na praznoj Grbavici. Da su navijači tu sve bi bilo drugačije. Sada se želimo prvo spremiti za Široki Brijeg, te doći do našeg cilja“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velika tragedija zadesila je nedavno FK Željezničar. Preminuo je predsjednik kluba Admir Džubur. Džubur je bio veliki Željovac i do posljednjeg dana svog života borio se za klub.

“Posljednjih petnaest dana zaista je tužno za nas. Otišao je čovjek koji je mnogo volio klub, nas igrače. Imao sam sjajan odnos sa njim, jako me pogodila ta vijest, teško ćemo to preboljeti. Čovjek je živio za nas, za klub i jedno veliko mu hvala, kao i njegovoj porodici. Mi smo na usluzi njima, nadam se da će biti jaki i izdržati ovo sve. Moram istaći da je za mene ovaj period bio jako stresan. Od mog kuma preminuo je otac, bio mi je veoma drag čovjek. Također, i djed mi je preselio na bolji svijet prije tri dana. Zaista težak period, svima preporučujem da se paze i čuvaju, te poštuju pravila i propise. Zdravlje je najbitnije“, dodao je na kraju razgovora iskusni vezista Željezničara Samir Bekrić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GiS
Inace ne volim hvaliti igrace kona ili bilo sta u vezi njih, ali Bekricu skidam kapu...Kako samo covjek igra sa 36 godina, svaka mu cast
23 1
user1582326118
čestitke od pitara,zar je moguće da čovjek od 36 godina među najboljim igračima u našoj ligi,naravno imaju tu:rahman,tatar,bilbija,hiroš,cipetić....
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi