FOTO - EPA

Stigao Rudija Voellera

Edin Džeko će zlatnim slovima biti upisan u historiju Rome

A. Beganović

U okviru 5. kola Evropa lige Roma je sinoć savladala Young Boys rezultatom 3:1.

U listu strijelaca upisao se i bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko koji je na taj način došao do još jednog hvale vrijednog postignuća u Romi.

Naime, sinoćnjim pogotkom Džeko je stigao do brojke od 12 postignutih pogodaka za Romu u Evropa ligi, te se tako izjednačio sa nekadašnjim njemačkim napadačem Rudijem Voellerom koji je držao ovaj rekord.

Istina, njemački napadač je 12 pogodaka postigao u vrijeme Kupa UEFA-e, takmičenje koje se pretvorilo u Evropa ligu.

Na trećem mjestu ove liste je legendarni Francesco Totti koji je ovom takmičenju postigao 11 pogodaka uz još 10, ali u kvalifikacijama, no UEFA na svojoj listi ne uzima u obzir golove postignute prije grupne faze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.