Hrabra izjava

"Bayern - Borussija je nivo iznad Barcelona - Real Madrid"

Admin Čaušević

Utakmice Bayern - Borussija i Barcelona - Real Madrid su najveći susreti njemačkog, odnosno španskog fudbala.

Direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge dao je poprilično hrabru izjavu kazavši da je trenutno njemački Klassiker kvalitetnija od španskog El Clasica.

"Svi smo pomalo ljubomorno gledali u Španiju kada igraju Real i Barcelone, ali mislim da je sada Borussija - Bayern također Klassiker."

"Nedavno smo odgirali odličnu utakmicu, a dan kasnije su igrali Real - Barca i jednostvno se nije moglo porediti kvalitetom."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Može reći da je bundesligaška verzija trenutno nivo iznad", poručio je Rummenigge.

Posljednjih pet El Clasica donijelo je svega deset golova, dok je na okršajima Bayerna i Borussije, također na posljednjih pet mečeva viđeno čak 17 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.