Igrao u finišu

Pjanić i slobodnjak u Barci? Misaona imenica! Prišao Messiju i samo odšetao, uzalud i "suflirao"

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je proveo 15-ak minuta na terenu u novom porazu Barcelone. Ovaj put u La Ligi. 

Dok je igrao u Juventusu mnogi su zamjerali Cristianu Ronaldu što on izvodi skoro sve slobodnjake u zoni šuta, a ne Pjanić.

Čini se da nije ništa drugačije ni u Barceloni, te sve dok je Messi na terenu bh. reprezentativac neće dobiti priliku da šutira.

Tako je bilo i u sudijskoj nadoknadi meča protiv Cadiza. Pjanić je prišao Messiju, ali Argentinac je uzeo loptu i naš veznjak je bio svjestan šta slijedi.

Pjanić se odmakao nekoliko metara, govorio je Messiju kako da šutira, lopta je otišla pored živog zida, ali nije završila u golu.

Možda bi Messi trebao razmisliti i o prepuštanju slobodnih udaraca nekom drugom jer je njegova statistika postala užasna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od posljednja 62 udaraca za klupske i reprezentativne utakmice postigao je samo jedan gol i to protiv Osasune sredinom jula. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.