Foto - EPA

Dobili Santos na sudu

Čudni dogovor donio Barceloni gotovo tri miliona eura i to zbog Gabigola

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone dobila je spor na sudu protiv brazilskog Santosa koji je dužan da im isplati 2,9 miliona eura odštete.

Katalonski klub je imao dogovor i ugovor sa brazilskim velikanom da ih obavijesti ako odluče prodati tada talentovanog napadača Gabriela Barbosu - Gabigola.

Ipak, to Santos 2016. godine nije učio već je bez znanja Barcelone prodao Gabigola Interu. Katalonski tim je zbog toga tužio brazilski klub, a sud je presudio u njihovu korist i Santos je dužan Barceloni isplatiti 2,9 miliona eura.

Gabigol se u Evropi nije snašao. Igrao je za Inter samo 10 puta i zabio je jedan gol, da bi potom otišao na posudbu u Benficu, no i tamo se nije snašao.

Vratio se potom u Brazil gdje je ponovo eksplodirao u dresu Santosa. Potom je otišao u Flamengo koji je početkom godine otkupio njegov ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.