Zrinjski gostuje na Pecari

Žižović: Trenutna forma i stanje na tabeli u ovakvom meču ne znači puno

Endin Čaušević

Zrinjski u nedjelju gostuje na Pecari kod Širokog Brijega u derbiju 19. kola Premijer lige BiH.

Hercegovački derbi uvijek donese dosta uzbuđenja na terenu i sigurno je da će tako biti i ovog vikenda.

Oba tima u dobroj atmosferi dočekuju ovu utakmicu i sigurno da se nadaju dobrom rezultatu za kraj jesenjeg dijela Premijer lige.

Pred meč protiv Širokog govorio je i trener mostarskog tima Mladen Žižović.

"To je hercegovački derbi u kojem trenutna forma ili tabela apsolutno ne igraju neku preveliku ulogu. Očekujem jednu dobru utakmicu u kojoj će mislim doći do izražaja naš kvalitet što smo pokazali u prethodnom meču prije nekih mjesec dana da smo u boljoj formi i zasluženo smo tada slavili. Pokušat ćemo na osnovu te utakmice i iskustva da to u nedjelju prenesemo na teren i da ovu polusezonu završimo u jednom pozitivnom raspoloženju", rekao je Žižović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.