Sjajan rezultat Modrih

Dinamo u pobjedi nad CSKA primio gol, ali i postavio evropski rekord

Admin Čaušević

Dinamo se rutinski obračunao s CSKA na Maksimiru te u posljednjem kolu Europa lige slavio s 3:1. 

Prvak Hrvatske je veliki dio posla odradio u prvom poluvremenu kada su imali dva gola prednosti zahvaljujući Gvardiolu i Oršiću.

Sve dileme oko pobjednika u 75. minuti riješava Kastrati koji pogađa za 3:0. Međutim, već minutu kasnije odbrana Modrih prima prvi gol u grupnoj fazi kada zabija Bistrović.

Tako je Dinamo primio gol nakon 526 minuta te je postavljen novi rekord UEFA-inih takmičenja bez primljeneg gola. Dosadašnji rekord je bio Manchester United iz sezone 2010/2011 kada su Crveni đavoli čuvali svoju mrežu 483 minute.

Modri su grupu završili na prvom mjestu sa 14 bodova. U nokaut fazu s drugog mjesta ide Wolfsberger koji je u direktnom obračunu s 1:0 pobijedio Feyenoord.

Crvena zvezda koja je ranije izborila evropsko proljeće je odigrala 0:0 s Liberecom, dok je Hoffenheim s visokih 4:1 bio bolji od Genta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Maccabi Tel Aviv je u direktnom obračunu za prolazak dalje s minimalnih 1:0 savladao Sivasspor. Odlučio je gol Saborita iz 66. minute.

Iz grupe I odgođen meč Villareal - Qarabag zbog prevelikog broja zaraze koronavirusa u timu iz Azerbejdžana. Žuta podmornica je već ranije osigurala prvo mjesto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.