Austrijanac kreće u pregovore s drugim timovima

Nazire se novi klub Davida Alabe: Priča između njega i Bayerna je završena

Edmir Škorić

28-godišnji Austrijanac David Alaba više ne pregovara s Bayernom i skoro je pa sigurno da će napustiti redove evropskog i njemačkog prvaka.

Alaba je imao velike planove s Bayernom, ali i previsoke uslove, pa je klub odlučio d aje "klub iznad svakog igrača", odbivši pristati na uslove Austrijanca, što je dovelo do toga da igrač može da izabere klub u koji će otići narednog ljeta kao slobodan igrač.

Real Madrid se smatra jednim od najzainteresovanijih timova za dovođenje Alabe i navodno su u Realu fokusirani na potpisivanje sjajnog defanzivca i univerzalca Bayerna.

Međutim, oni čekaju 1. januar 2021. godine kako bi mogli da dogovaraju uslove s Alabom bez znanja Bayerna, jer će tada Alaba steći pravo da pregovara sa drugim timovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rok koji je Alaba dao Bavarcima je završen 1. decembra i čeka se sada početak 2021. godine kako bi on i agent krenuli pregovarati sa klubovima kao što su Real, PSG, Juventus i Chelsea, koji se također smatraju potencijalnim novim timovima nogometaša.

Alaba je oduvijek potencirao da želi da igra u španskoj La Ligi, a kako je Barcelona u osjetljivoj ekonomskoj situaciji, Real Madrid se smatra jedinim klubom koji bi sada mogao da angažuje Alabu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.