Sarajevo uvjerljivo prvo

Vinko Marinović: Ponosan sam na ove momke i rezultate koje smo ostvarili u ovoj godini

Edmir Škorić

Nakon utakmice 19. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine svoj komentar dao je i šef stručnog štaba FK Sarajevo, Vinko Marinović.

Sarajevo je s 2:1 slavilo protiv Slobode u 19. kolu, pa je godinu okončalo uvjerljivo sa devet bodova prednosti u odnosu na Željezničar i bez poraza u domaćim takmičenjima u protekloj godini.

"Prije svega čestitke igračima na odličnoj polusezoni i čitavih godinu dana odličnih igara. Veliki uspjeh sigurno za sve nas koji smo prošli kroz cijeli ovaj period i možemo biti ponosni na sebe. Danas smo imali dosta šansi za taj treći pogodak, nismo uspjeli da ga postignemo, ali došli smo do tri boda i sada idemo na zasluženi odmor. Možemo biti ponosni i zadovoljni kroz cijelu polusezonu, igralo se dosta utakmica na 3 fronta i 45 osvojenih bodova u ligi je odličan uspjeh. Kroz cijelu sezonu smo težili ka ovoj poziciji, imali smo malih problema i sa virusom, ali ponovo da kažem ponosan sam na momke i želim iskoristiti priliku da im čestitam", rekao je Marinović, pa je dodao.

Bordo tim sada ide na zasluženi odmor, pa slijedi derbi sa Željezničarom u februaru naredne godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.