Sarajevo koplje iznad svih, nova titula sve je bliže Koševu!

Nastavak sjajnog niza aktuelnog prvaka

Sarajevo koplje iznad svih, nova titula sve je bliže Koševu!

E. Škorić

U posljednjoj utakmici današnjeg programa 19. kola Premijer lige FK Sarajevo je s 2:1 savladao FK Sloboda i tako se dodatno učvrstio na prvoj poziciji.

Sarajevo je na Koševu iskoristilo ulogu favorita, pokazalo ponovo kvalitet i došlo do nove pobjede, pa godinu završava bez ijednog poraza i sa devet bodova prednosti u odnosu na prvog riala, ekipu Željezničara.

Od početka meča pritisak domaćeg tima, a u 11. minuti Tatar ne koristi dobru poziciju, ali kasnije se iskupljuje sa dva pogotka koji su i odlučili ovaj duel.

Prvi je postigao u 21. minuti. Neshvatljiva greška Devedžića, Velkoski dolazi do lopte i upošljava Tatara, koji je matirao Kukića za 1:0. Samo pet minuta kasnije Haris Handžić upisuje asistenciju, a Tatar postiže 10. gol i tako se izjednačava na listi najboljih strijelaca sa Nemanjom Bilbijom.

U 30. minuti zamalo 3:0, ali Kukić brani udarac Handžića, a zatim Velkoski ne koristi dobru priliku u 37. minuti, pa se na odmor odlazi pri rezultatu 2:0.

Na startu meča problemi za goste iz Tuzle. Direktan crveni karton dobio je Devedžić zbog oštrog starta nad Miličevićem. Nekoliko vezanih šansi za bordo tim sredinom drugog dijela, ali lopta ne ide u mrežu.

I onda Sloboda kažnjava te promašaje u 72. minuti, pa s desetoricom na terenu dolazi do 2:1. Maksimović je proigrao Kurtalića, koji se dobro snašao i pogodio za 2:1, što je bio i konačan rezultat meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je tako na najbolji način okončao 2020. godinu i ima veliku prednost pred nastavak šampionata, a nakon pauze krajem februara odmjeriće snage sa Željezničarom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Setnja, neki i dalje zive u zabludi da bi nas stigli prosle sezone.
16 1
Rajvosa2019
Shampion i dalje dominira , PL postaje polako dosadna/ nemamo konkurencije
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi