Oglasili se sa Grbavice

FK Željezničar o sukobu Džihanića i Osima: Informacija je preuveličana!

Samir Mlaćo

Jučer se u medijima pojavila informacija o sukobu direktora FK Željezničar Enisa Džihanića i šefa struke Amara Osima.

Džihanić je odlučio da napusti klub, a istakao je da verbalno napadnut od strane Osima.

Navijači Željezničara su razočarani zbog takvih dešavanja, ali i serijom loših rezultata, a sada se oglasio i FK Željezničar putem zvanične stranice.

"Proteklih dana se u medijima pojavila informacija o incidentu u Klubu i ista je prikazana tendenciozno.
Verbalni incident koji se dogodio između direktora i šefa stručnog štaba FK Željezničar, Enisa Džihanića i Amara Osima, predstavljen je u medijima na način kojim se želi nanijeti šteta našem Klubu i unijeti nemir. Informacija o pomenutom događaju je zaprimljena i o njoj se razgovaralo u cilju osiguranja nesmetanog rada Klubu.

Tim povodom želimo naglasiti da je informacija o pomenutom događaju preuveličavana, a posebno u vezi sa uplitanjem članova Upravnog odbora. Oštro demantujemo tvrdnje da su ljudi iz Upravnog odbora javno izjavljivali nezadovoljstvo radom direktora i šefa struke ili bilo kod drugog uposlenika Kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I ovom prilikom želimo naglasiti da je FK Željezničar i pored svih nevolja izazvanih epidemijom COVID-19 pauzu dočekao na drugom mjestu uz ambicije u nastavak napredovanja na proljeće.

Stoga ćemo se ovakvim i sličnim pokušajima destabilizacije nedvojbeno i odlučno oduprijeti", stoji u saopštenju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.