Preminuo sinoć

FK Željezničar se oprostio od Odovića: Oda majstore, počivaj u miru!

Samir Mlaćo

Legendarni Milomir Odović preminuo je sinoć u 65. godini.

Odović je imao zdravstvenih problema posljednje tri godine, te bitku nije dobio.

I FK Željezničar se oprostio od legendarnog Ode. Odović je kao junior došao u Željezničar, a kasnije je radio i kao trener.

"U 65. godini života preminuo je Milomir Odović, bivši igrač i trener FK Željezničar.
Milomir Odović je rođen 1955. godine, a prve fudbalske korake veže za Slogu iz Ilijaša. Ipak, još kao junior je prešao u Željezničar. Debitantski nastup za prvi tim je ubilježio u sezoni 1974/1975 nakon čega je vrlo brzo izborio mjesto u početnoj postavi. Igrajući za naš klub do 1985. godine, Odović je skupio 262 zvanična nastupa, pri čemu je postigao i 25 golova. Poslije toga je igrao još za austrijske klubove VÖEST Linz i Spittal, a karijeru je okončao u Bosni iz Visokog.

Trenersko ime je izgradio u FK Željezničar i Premijer ligi BiH. Kao vojnik Kluba odazivao se na svaki poziv, a Plave je vodio u tri navrata, sakupivši ukupno 71 utakmicu na klupi Željezničara. Pored rada u prvom timu, dugo godina je bio uposlenik Omladinske škole FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odović je preminuo u 65. godini života nakon duge i teške borbe s bolešću. FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i svim ožalošćenima", stoji u saopštenju kluba sa Grbavice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.