Štoper dogovorio raskid saradnje

Jovo Kojić više nije igrač FK Tuzla City: Želim im sve najbolje, a ja se spremam za nove izazove

Edmir Škorić

Jovo Kojić (32), jedan od najstandardnijih igrača FK Tuzla City u proteklih nekoliko godina i defanzivac koji je igrama u nekoliko premijerligaških timova ostavio veliki trag, sada je spreman za novi korak u karijeri.

Ovaj 32-godišni štoper odigrao je 11 premijerligaških utakmica ove sezone u dresu Tuzle City, no u dogovoru s čelnicima kluba on će promijeniti sredinu. Smatra da je vrijeme za promjene nakon što je protekle tri godine nastupao u Tuzli.

Sada će, kao slobodan igrač, razmotriti ponude i krenuti u novi izazov. Kako sam tvrdi, neće žuriti s donošenjem odluke.

Jovo Kojić FK Tuzla City Pozicija: DF

Statistika

11 nastupa
11 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

"Mogu sada samo najbolje da kažem o FK Tuzla City. Tu sam proveo lijepo vrijeme, ali mislim da je ovo pravi trenutak da se rastanemo. I klub i ja smo tako odlučili. Tuzli naravno svu sreću svijeta u budućnosti, a ja ću sada čekati novu priliku", rekao je Jovo Kojić u razgovoru za SportSport.ba.

Kako nam je rekao, bilo je i ranije poziva, no zbog ugovora s Tuzlom i korektnog odnosa, nije želio da ulazi u bilo kakvu vrstu pregovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sada kada postajem slobodan, razmotrit ću sve opcije i onda donijeti onu najbolju za sebe", jasan je Kojić.

Prije Tuzle, Kojić je igrao za Radnik iz Bijeljine, Olimpik, Čelik, Zvijezdu i Modirču. Iza njega je veliki broj utakmica na bh. terenima, a u drugom dijelu sezone sasvim sigurno gledat ćemo ga ponovo na premijerligaškim terenima, samo još nije poznato u čijem dresu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.