Gotovo je? Novi klub već sprema Messijeve dresove i najavljuje rekordnu prodaju istih

Edmir Škorić

Lionel Messi bi na kraju aktuelne sezone mogao napustiti Barcelonu.

Želio je Messi to uraditi i prošlog ljeta, ali je na kraju svega ostao, pošto nije ni bilo moguće da ode kao slobodan igrač i bez odštete. Argentinac će ostati do kraja sezone 2020/21, a onda bi mogao da u slobodnom transferu obuče dres nekog drugog kluba.

Isprva je Manchester Cityja Pepa Guardiole izgledao kao najveći favorit za angažovanje Messija, a sada u tome prednjači PSG i navodi se da postoje tri jasna razloga zbog kojih bi Messi otišao u Pariz.

Prvi razlog je to što u PSG-u igra njegov prijatelj Neymar, drugi je taj što je upravo Brazilac postavio čelnicima francuskog kluba ultimatum da će otići ako ne dovedu Messija i treći je naravno činjenica da je PSG među rijetkim timovima koji mogu da ispune sve Messijeve zahtjeve. I na kraju krajeva, radi se o momčadi koja će pokušati da osvoji Ligu prvaka.

Iako Messijev otac Jorge tvrdi da ne pregovara s PSG-om niti s nekim od klubova, novinar Robin Bainer otkriva da je Messijev transfer u PSG sve bliže realizaciji.

Prema njegovim izvorima, čelnici PSG-a su svojim partnerskim prodavnicama saopštili da se pripreme za nagli porast prodaje i da će isti biti posljedica prodaje dresova s Messijevim imenom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zvijezda Barce ne namjerava razmišljati o budućnosti i u svakoj utakmici želi dati sve od sebe na terenu. Uz to, goal.com objavio je da "do sada nije bilo kontakta između kandidata za novog predsjednika Barcelone i Messija." Za 24. januara zakazani su izbori za izbor novog predsjednika katalonskog kluba. Mogli bi biti presudni za Messijevu budućnost.

Ove sezone Messi je za Barcelonu odigrao 15 utakmica i osam puta zabio te upisao četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.