Sve je moguće

Guardiola: Ovo je sezona čudnih rezultata

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola smatra da je ovo sezona jako čudnih rezultata.

City je sinoć na Etihadu pobijedio Newcastle s 2:0 i vraća se u trku za titulu u Engleskoj.

"Pokazali smo pobjednički ritam koji smo tražili i koji nam je trebao. Naša je igra bila sjajna, ali nažalost nismo uspjeli postići puno golova. Međutim, ovo je dobar rezultat i zadovoljni smo činjenicom da smo osvojili tri boda. Ne možemo puno razmišljati, utakmice igramo svaka tri dana", rekao je Guardiola, pa je dodao:

"Igrači su predani i usredotočeni. Prošle sedmice bili deseti na tabeli Premier lige - sezona ima uspona i padova. Čudni se rezultati događaju za sve momčadi, tokom ove sezone morat ćemo biti mirni i prihvatiti da će biti dobrih i loših trenutaka", rekao je Guardiola.

U sljedećem kolu Manchester City igra protiv Evertona na Goodison Parku, sutra navečer s početkom u 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.