Sada je sigurniji

Mikel Arteta dobio podršku u Arsenalu

Esmer Oštraković

Nakon pobjede nad Chelseajem, Arsenal ne planira da mijenja trenera.

Mikel Arteta se nije proslavio na klupi Arsenala i njegov tim je u donjem dijelu tabele nakon 15 kola, ali pobjeda nad gradskim rivalom Chelseajem je nekadašnjem veznjaku Topnika "produžila vijek" na Emiratesu.

Prema novinaru Fabriziju Romanu, Mikel Arteta i dalje ima potpunu podršku uprave kluba. Arsenalov upravni odbor Španca smatra pravom osobom za izgradnju dugoročnog projekta.

Nedavno je i sam Pep Guardiola kazao da bi bilo suludo već sada otpustiti Artetu i da on zaslužuje da mu se da dovoljno vremena da završi ono što je krenuo.

Nismo ipak sigurni da bi Arteta dobio takvu podršku čelnika kluba da je izgubio u subotu od Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.