Mala oštećenja i na dvorani

Jak zemljotres pogodio Hrvatsku: Košarkaši Cibone nekoliko trenutaka prije izašli iz dvorane

E. Čaušević

Jak zemljotres pogodio je danas Hrvatsku, a najviše je stradao grad Petrinja koji je bio epicentar potresa od 6.3 po Richteru.

Zemljotres se mogao osjetiti i u većem dijelu naše države, a potom su počele pristizati potresne fotografije iz Petrinje gdje je nažalost život izgubila i jedna djevojčica.

Nakon novog zemljotresa mnoge poznate ličnosti su se oglasile na društvenim mrežama kako bi pružile podršku žrtvama, ali i svim onim ljudima koji su na terenu i spašavaju one koji su zatrpani ispod ruševina.

Također, oglasili su se i iz KK Cibona gdje su košarkaši malo prije zemljotresa napustili dvoranu u kojoj su vidjljiva mala oštećenja.

"Podrška svima pogođenima u potresu! Petrinja, Zagrebe, držite se!!! MUP RH je objavio upozorenje građanima da ostanu na otvorenom Igrači su netom prije potresa izašli iz dvorane, a KC Dražen Petrović je pretrpio minimalna oštećenja", saopštili su iz Cibone.

Pored ovog kluba oglasili su se još Osijek, Hajduk, Lokomotiva i mnogi sportski klubovi iz Hrvatske koji su pružili podršku pogođenima u novom jakom zemljotresu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.