Foto - EPA

Remi na Camp Nou

Novi kiks Barcelone: Eibar odnio bod!

Midhat Šljivak

Barcelona je u susretu 16. kola La Lige ugostila Eibar, a meč je na kraju završen bez pobjednika (1:1).

Katalonci su u ovaj meč ušli bez Lionela Messija koji je dobio produženi odmor, ali i bez njega je od prve minute domaći tim krenuo ofanzivno.

Veliku šansu su imali u osmoj minuti. Dosuđen je penal, ali Martin Braithwaite promašuje kompletan gol i propada velika šansa.

Nije ni Eibar bio bezopasan. I oni su stvorili dosta opasnih akcija pred golom Barce, no napadači nisu bili raspoloženi u prvom poluvremenu i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Ronald Koeman je na početku drugog dijela odlučio da promijeni formaciju, uveo je Dembelea umjesto Desta i Barca je krenula odmah žestoko.

Ponovo domaći tim promašuje nekoliko dobrih šansi, a kazna stiže u 57. minuti. Ronald Araujo pravi veliku grešku, Kike mu krade loptu i zabija za 0:1.

Slavlje gostiju trajalo je samo deset minuta. Barca je uspjela zabiti za 1:1, a pogodio Dembele nakon sjajne akcije.

Nastavila je Barca sa napadima. Eibar se branio i na kraju odbranio, te je odnio bod sa Camp Noua.

Miralem Pjanić je odigrao 66 minuta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 16. kolo:

Barcelona -Eibar 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.