Mitron Muslić dobio veliku priliku

Tridesetosmogodišnji Bišćanin na klupi austrijskog bundesligaša

E. Škorić
Teme:

Bišćanin Miron Muslić je u 38. godini dobio priliku da vodi austrijskog bundesligaša, ekipu Rieda.

Ried je ranije potvrdio da je sklopljen dogovor i da će od danas zvanično Muslić obnašati funkciju prvog trenera. U tom je klubu radio kao pomoćni trener, a svojevremeno je i igrao u redovima ovog tima koj ise takmiči u Bundesligi Austrije.

"Muslić vrlo dobro poznaje Ried. U koordinaciji sa upravnim odborom odlučili smo krenuti u nove projekte sa Muslićem koji je mlad i ambiciozan trener i ispunjava naše zahtjeve", naglašava direktor Rida, Rainer Wollinger.

"Bit će to uzbudljiv i izazovan zadatak koji ću rado poduzeti svom snagom. Uvjeren sam da svim svojim navijačima na proljeće možemo ponuditi atraktivan fudbal", rekao je Muslić nakon imenovanja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.